Tjenester


Produktutvikling

Vi visualiserer og utvikler kundens ideer.


Design og styrkeberegningI vår CAD-avdeling kan vi tilby prosjektering og designløsninger etter kundens ønske og behov. Easy Form bruker programvaren CATIA til 3D-modellering som videre danner grunnlaget for freseemne. I denne programvaren foretar en også ulike analyser av produktet, hvor en bl.a definerer overflate, slippvinkler og evt. sammenstilling av produkt. Etter godkjennelse fra kunde vil tegninger bli ferdigstilt og klargjort for produksjon. Ved hjelp av eksterne samarbeidspartnere kan Easy Form også tilby styrkeberegning og 3D-visualisering.


Fresing av plugg/master modellMed basis i 3D tegninger av produktet blir Easy Forms fresemaskiner programmert til å frese ut plugger/master geometri med høy presisjon. Easy Form har to av Nord-Europas største 5-akse CNC-fresemaskiner, med kapasitet til å frese ut plugger/former på inntil 26 m i lengden, 7,5 m i bredden og 4 m i høyden.

En plugg, også kalt en mastergeometri, er den første fysiske modellen av et ferdig produkt. En frest plugg må pusses og lakkeres før en eventuell produksjonsform kan bli støpt på pluggen.

Easy Form tilpasser pluggene etter kundenes behov.

Alle plugger blir produsert på et fundament av tre eller stål. Overflatene på de freste pluggene er enten en polyester- polyuretan- eller epoxybasert modelleringspasta.

Felles for alle pluggene er at det er lagt vekt på å skape sterke og stabile plugger. Materialvalg og sammensetning er gjort med tanke på at overflaten er homogen og stabil. Opparbeiding av en høy overflatefinish på våre plugger er mulig uten mange og tidkrevende operasjoner. Easy Form kan tilby enten en frest plugg eller en plugg med ferdig overflatebehandling.


Formproduksjon

Easy Form har bl.a. seksjonerbare produksjonsceller, som er spesialtilpasset både lakkering av store deler og ulike støpeprosesser innenfor kompositt. Flexboxsystemet er 45 m langt og 10 m bredt, og kan seksjoneres opp til fem separate rom med egen ventilasjon og oppvarming.

Easy Form kan produsere former i en rekke ulike materialer og for mange ulike formål. Eksempelvis tradisjonelle GRP former, lukkede PUR former, RTM light former, betongformer m.m.


Prototype

Easy Form produserer prototyper i store og små skalaer. Typiske produksjonsteknikker i denne avdelingen er håndopplegg og vakuuminfusjon ved bruk av materialer som polyester, epoxy og karbon. Den store produksjonshallen gjør det mulig å produsere store deler som kan fraktes enten via land- eller sjøveien. Ved produksjon av prototyper er vi fokusert på å bruke vår erfaring til å bistå med gode tekniske løsninger for å møte kundens ønsker eller behov.


Mulighetenes verden
Kun fantasien setter grenser for hva som kan skapes av design, former og overflater hos Easy Form.

Har du behov for å få produsert et spesielt produkt, kan Easy Form gjøre dette for deg.