Fresing av plugg

Med basis i 3D tegninger av produktet blir Easy Forms fresemaskiner programmert til å frese ut plugger/master geometri med høy presisjon. Easy Form har to av Nord-Europas største 5-akse CNC-fresemaskiner, med kapasitet til å frese ut plugger/former på inntil 26 m i lengden, 7,5 m i bredden og 4 m i høyden.

En plugg, også kalt en mastergeometri, er den første fysiske modellen av et ferdig produkt. En frest plugg må pusses og lakkeres før en eventuell produksjonsform kan bli støpt på pluggen.

Easy Form tilpasser pluggene etter kundenes behov.

Alle plugger blir produsert på et fundament av tre eller stål. Overflatene på de freste pluggene er enten en polyester- polyuretan- eller epoxybasert modelleringspasta.

Felles for alle pluggene er at det er lagt vekt på å skape sterke og stabile plugger. Materialvalg og sammensetning er gjort med tanke på at overflaten er homogen og stabil. Opparbeiding av en høy overflatefinish på våre plugger er mulig uten mange og tidkrevende operasjoner. Easy Form kan tilby enten en frest plugg eller en plugg med ferdig overflatebehandling.